Biber Salçası Nasıl Yapılır?

Gaziantep yemeklerine lezzet veren ev yapımı biber salçaları yapımı başladı. Sokak aralarında, damlarda toplanan kadınlar imece usulü ile biber salçası yapıyor.

YAPILIŞI

Kırmızı Gaziantep biberleri alınır. Acı veya tatlı, Saplarını ve tohumlarını ayrılır. Biberler yıkanır. Biberler makinada çekilerek püre haline getirilir. Büyük tepsi, sini gibi yayvan kaplara konulur. Güneş alabilecek bir yerde kurumaya bırakılır. Günde aralıklı olarak karıştırılır. Ne kadar çok karışırsa o zaman daha güzel olur. Sıvı salçalar katılaşıp rengi koyu kırmızıya dönünce salçamız hazırdır. Bu üç ile yedi  gün sürebilir. Süre güneşin durumuna göre değişir.

NASIL SAKLANIR

Domates salçası salca1ile karıştırılarak kavanozlarda saklanır. Özelikle çiğköfte, Mercimekli köfte, lahmacun, dolma gibi yöresel yemeklerde çok güzel tat verir.

Evde yapamazsanız Gaziantepli bir aileden temin edebilirsiniz. Veya tarihi elmacı pazarından temin edebilirsiniz.

 

 

Gaziantep Lezzetleri İçin

HAS SOFRAM

4449589

 

 

 

 

hassoframkarisik